top of page

Coronacrisis kan de connectiviteit niet breken

Op 18 maart stond de wereld - ook op Campus FLX - even stil. Een 'lockdown light' werd het in de volksmond al gauw genoemd, maar de impact op leraren en leerlingen bleek groot.

Het team schoot onmiddellijk in actie! Er moest een beurtrol worden opgesteld voor de permanentie op school, er werd een actieplan opgezet om leerlingen die - om welke reden dan ook - niet konden beschikken over goed ict-materiaal verder te helpen, de leerlingbegeleiding stelde een beurtrol op en nam op allerlei manieren contact op met de leerlingen en de directie zorgde voor de coördinatie en communicatie van dit alles naar ouders, leraren en leerlingen.

Mooie momenten, zoals een digitale lunchpauze tussen leraren en leerlingen, werden afgewisseld met momenten van intens verdriet en ongerustheid. Leerlingen brachten op allerlei manieren die mix van emoties naar buiten. De tekening van Nathalie Wolput werd zelfs opgepikt door het GO! zelf. Ze vat dan ook heel mooi samen welk gevoel overheerst bij de meeste leerlingen. Ook berichtjes als "Mevrouw, krijgen we nog een extra taak, want wij vervelen ons!" bereikten heel wat leraren.

En ook voor de leraren zelf was het aanpassen... wie vroeger enkele voorzichtige stapjes zette in ICT-land, werd nu meegezogen in een maalstroom van digitale tools en webinars.


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page