top of page

EEN DAG OP CAMPUS FLX

Secundair onderwijs

FLX.png

EEN DAG OP ONZE SCHOOL

Niet elke dag ziet er voor elke klas hetzelfde uit. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de ene klas een uurtje later start, een andere klas twee uurtjes vroeger naar huis mag en de leerlingen van een derde klas voor de FLXpakketten andere keuzes maken dan hun klasgenoten.  

Jij kiest, FLX coacht.

Flexibiliteit inbouwen vinden we dan ook belangrijk! 

Dagindeling.PNG

FLEXIBELE BOTERHAMMEN...

We hechten op onze school veel waarde aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Daarom stimuleren we onze leerlingen om ook gezond te eten. 
Enkel fastfood, ongezonde snacks en energiedrankjes, daar zijn we niet zo blij mee.

Je kiest zelf of je je lunch binnen aan tafel of buiten aan een picknickbank (of tussen de bomen) opeet. Ook daar zijn we heel flexibel in.

We bouwen samen aan een gezonde school en gezonde voeding hoort daar zeker bij! Zo organiseren we regelmatig een 'gezond ontbijt' voor (en door!) de leerlingen. 

lunchbox_edited.png

HET SCHOOLREGLEMENT

Hier vind je het schoolreglement van schooljaar 2023-2024.

Daarin staan alle afspraken vermeld die we op onze school toepassen. Je vindt hierin ook de namen van onze Raad van Bestuur, ons evaluatiebeleid, onze partners, het afwezigheidsbeleid, enz... en de geraamde kosten. 

Goede afspraken maken immers goede vrienden! 

Toch nog een vraag? Neem dan zeker contact met ons op via het contactformulier op deze website, via het telefoonnummer 011 34 11 49, via de chatfunctie onderaan op deze site, via info@campusflx.be of via onze sociale mediakanalen. Ons team helpt je dan graag verder! 

4.png

ALLEMAAL DIGITAAL!

Het blauwe hoekje in ons logo staat voor connectiviteit

Net zoals bij FLX Basisonderwijs integreren wij bij FLX Secundair Onderwijs heel wat ICT in onze lessen. Dit is immers niet meer weg te denken uit de maatschappij van vandaag (én morgen!). Daarom werken wij graag samen met allerlei partners, zoals Smartschool. Dit is een digitaal leerplatform, waarop zowel ouders als leerlingen kunnen inloggen. Je vindt er allerlei lesmateriaal, remediërings- of verdiepingsoefeningen, jouw persoonlijke digitale agenda, jouw behaalde resultaten enz... , maar het is ook een handig communicatieplatform met je klasgenoten, je leraren of de directie. Ook je ouders kunnen ons op die manier snel en efficiënt bereiken, je studieresultaten opvolgen, de schoolkalender raadplegen, brieven over een bepaalde activiteit terugvinden, een afspraak maken voor het oudercontact en nog veel meer. Zo staan we allemaal met elkaar in verbinding.  

Daarnaast gebruiken we ook nog andere platformen, zoals sGoal (persoonlijke doelentracker), Diddit, Polpo,... aangevuld met (digitale) portfolio's en een heel scala aan Microsoft producten (Office 365, Teams...).

Sommige leraren hebben zelfs een eigen Youtube-kanaal! Heb je trouwens onze social media al een duimpje omhoog gegeven? Je vindt ons zowel op Facebook, Instagram als TikTok. 

Al onze leerlingen beschikken tegen een zéér voordelig tarief (€75/schooljaar) over een eigen laptop, incl. alle benodigde software, verzekering en laptoptas. De school biedt ook opbergmogelijkheden aan voor deze toestellen, zodat ze altijd veilig kunnen worden opgeborgen en er is een tijdens de schooluren beschikbare laptopbalie. 

Onze leraren worden doorlopend geprofessionaliseerd om digitaal materiaal te ontwikkelen op maat van onze leerlingen via allerlei handige platformen. 

Ben je niet zo'n computerwizard? Geen paniek! We begeleiden je stap voor stap. Ook dat is connectiviteit

logo smartschool.PNG
Laptop and Notebook_edited.jpg
bottom of page