top of page

DIGITAAL AANMELDEN

ALLE KLEUTER- EN BASISSCHOLEN VAN LEOPOLDSBURG KIEZEN SAMEN VOOR ELEKTRONISCH INSCHRIJVEN 

De Vlaamse regering heeft wat betreft het inschrijvingsbeleid de scholen de vrijheid gegeven om zelf te kiezen of men leerlingen elektronisch wil inschrijven. 


De scholen van Leopoldsburg hebben samen besloten om het elektronisch inschrijven te blijven behouden. Hiermee wil men kampeertoestanden aan scholen uit de wereld helpen en de transparantie naar ouders in verband met de verdeling van de vrije plaatsen verbeteren.


Scholen die hun aanmeldingen digitaal laten verlopen, kunnen eventueel leerlingen weigeren wanneer één of meer leerjaren vol zitten. Er zijn in Leopoldsburg scholen waar de capaciteit in één of meer geboorte- en/of leerjaren bereikt is. De lagere scholen in Leopoldsburg kiezen er daarom voor om allemaal op dezelfde manier te werken. Alle basisscholen van Leopoldsburg melden voortaan voor ALLE geboorte- en leerjaren aan! Dat wil zeggen dat niet alleen ouders van de allerkleinsten aanmelden, maar ook ouders die een ouder kind hebben en een nieuwe school zoeken in Leopoldsburg voor het komende schooljaar. 


Wil je dus zeker zijn van je plaats in onze school in september, zorg dan zeker dat je elektronisch aangemeld bent.
Klik hier voor de aanmeldprocedure.

foto 23.png

NIET ONLINE INGESCHREVEN?

Vanaf 23 mei kan je inschrijven in een school waar nog plaats is. Weet dat de school van je keuze dan al volzet kan zijn. 

NOG VRAGEN?

Directeur Campus FLX basisonderwijs    

 

LOP (Lokaal overlegplatform gelijke onderwijskansen)  

 

Gemeentelijke Dienst Onderwijs  

 

Onderwijsopbouwwerk    

bottom of page