top of page

BASISOPTIE: ECONOMIE & ORGANISATIE

1STE GRAAD -  A - 2de leerjaar

GOED OM TE WETEN

  • Je kan de de FLX-basisoptie 2A Economie & Organisatie kiezen als je 1A met succes hebt afgerond. 

  • Ongeacht welke FLX-basisoptie je kiest in 2A, heb je steeds hetzelfde pakket basisvorming. Enkel de 5u in de basisoptie zijn voor elke keuze anders ingevuld.

  • Na het succesvol afronden van 2A met FLX-basisoptie Economie & Organisatie kan je naar elke gewenste richting in de 2de graad, maar Latijn-wiskunde, Latijn-moderne talen, Grieks-Latijn of Grieks-wiskunde zullen een extra inspanning van je vragen. Ook alle andere opties in ASO of TSO zijn mogelijk! 

  • De meest logische vervolgopleiding op onze school is een richting met het keuzepakket Economie in ASO (Doorstroom) of Bedrijf & Organisatie (Dubbele finaliteit/TSO)

IETS VOOR JOU?

 In 2A FLX-basisoptie Economie & Organisatie krijg je een goede algemene voorbereiding. 

Je krijgt - bovenop het pakket in de basisvorming - nog een extra pakket van 5u.

In deze basisoptie maak je kennis met verschillende economische thema’s.

Je leert de wereld van het ondernemen kennen en je bekijkt de economie vanuit het standpunt van de consument, de overheid en de ondernemingen.

 

Daarnaast ga je in deze basisoptie ook aan de slag met ICT & digital skills. Naast het online opzoeken van data en ze verwerken in grafieken ontwerp en test je ook programma’s voor eenvoudige economische toepassingen. Vervolgens leer je werken met een tekstverwerkingsprogramma en een rekenblad.

Tot slot zullen je leerkrachten ook jouw ondernemingszin en ondernemerschap aanwakkeren. Je gaat zelf aan de slag en wordt ondernemer van je eigen project.

Iets voor jou? Kies dan zeker voor deze basisoptie! 

EN NADIEN?

Je wordt uitstekend voorbereid op de 2de graad, want je kan hierna nog élke mogelijke richting uit. Ben je helemaal weg van vakken die met de economie te maken hebben? Dan kan je op onze school in de 2de graad kiezen voor een studierichting in ASO met FLX-pakket Economie of de ASO-richting Economie (nieuw vanaf sept 2024!) of TSO Bedrijf & Organisatie.

Enkel voor een richting met Latijn en/of Grieks zal je een inhaalbeweging moeten maken, maar in principe is élke keuze mogelijk in ASO, TSO en BSO. 

bottom of page