top of page
nieuw.png

Deze basisoptie wordt voor het eerst ingericht in het 2e jaar tijdens schooljaar 2024-2025.

Hierna vragen wij de richting sport (dubbele finaliteit / TSO) aan in het 3e jaar tijdens het schooljaar 2025-2026.

Sportuitrusting
Tennisracket en bal

BASISOPTIE: SPORT

1STE GRAAD -  A - 2de leerjaar

GOED OM TE WETEN

  • Je kan de de FLX-basisoptie 2A Sport kiezen als je 1A met succes hebt afgerond. 

  • Ongeacht welke FLX-basisoptie je kiest in 2A, heb je steeds hetzelfde pakket basisvorming. Enkel de 5u in de basisoptie zijn voor elke keuze anders ingevuld.

  • Na het succesvol afronden van 2A met FLX-basisoptie Sport kan je naar elke gewenste richting in de 2de graad, maar Latijn-wiskunde, Latijn-moderne talen, Grieks-Latijn of Grieks-wiskunde zullen een extra inspanning van je vragen. Ook alle andere opties in de Doorstroom finaliteit (ASO) of Dubbele finaliteit (TSO) zijn mogelijk! 

  • De meest logische vervolgopleiding op onze school is een richting met het keuzepakket Sport in de Dubbele finaliteit (TSO)

IETS VOOR JOU?

 In 2A FLX-basisoptie Sport krijg je een goede algemene voorbereiding. Je krijgt - bovenop het pakket in de basisvorming - nog een extra pakket van 5u sport.
 

Deze richting biedt je een holistische benadering van sport, waarbij zowel de praktijk als de theorie aan bod komen. Je gaat aan de slag met verschillende  en technieken, wat je niet alleen een breed inzicht geeft in de sport zelf, maar ook in de achterliggende mechanismen.

Deze richting is nauw verbonden met de vakken maatschappij & welzijn en natuurwetenschappen.

 

Of je nu droomt van een toekomst in de sportwereld of gewoon je liefde voor beweging wilt verdiepen, deze richting legt de perfecte basis voor je sportieve en technische ontwikkeling.

EN NADIEN?

Je wordt uitstekend voorbereid op de 2de graad, want je kan hierna nog élke mogelijke richting uit. Ben je helemaal weg van vakken die met sport te maken hebben? Dan kan je op onze school in de 2de graad kiezen voor een studierichting in de Dubbele finaliteit (TSO) met de richting Sport (nieuw vanaf september 2024)

!Opgelet: onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse regering!

bottom of page