top of page

HAARVERZORGING

3DE GRAAD -  ARBEIDSMARKT FINALITEIT (BSO) -  DOMEIN HAIR & BEAUTY

*FLX-UUR: Hierbij staan twee of meer leraren met expertisen in verschillende vakgebieden samen voor de klas.

**2x per jaar wordt er een vakoverschrijdende projectweek georganiseerd.

IETS VOOR JOU?

Je oefent alle vaktechnische handelingen in, zoals knippen, brushen, permanenten, (ont)kleuren, watergolven, gelegenheidskapsels realiseren en herenkappen. 
Je hebt aandacht voor nauwkeurigheid en tempo en je maakt kennis met de laatste trends en evoluties.

Door het werken op echte klanten in de schooleigen salons en door je ervaringen op stage doe je praktijkervaring op. 
In de lessen vaktechnologie bestudeer je mengsels, haarproducten, kleuren, permanent, hygiëne, gezondheidsproblemen, haar en hoofdhuid, de professionele kwaliteiten van de kapper en de inrichting van het salon. 
Tijdens de lesuren hand- en gelaatsverzorging oefen je verschillende technieken van huid-, nagel- en handverzorging. Je leert eenvoudige en modieuze make-up, kinder- en andere grime. 
Persoonlijkheidsvorming en sociale vaardigheden maken ook deel uit van het pakket: je leert op een professionele manier service bieden aan klanten en tal van sociale en communicatieve vaardigheden. Je oefent je in teamgericht, commercieel, creatief en kwaliteitsgericht werken en in initiatief en verantwoordelijkheid nemen. Deze kenmerken typeren immers een goede kapper. 

GOED OM TE WETEN

  • De meeste leerlingen stappen in na de tweede graad Haar- en schoonheidsverzorging. Dit is uiteraard de meest logische vooropleiding.

  • Ook als je een andere richting volgde in de 2e graad, is de instap in de 3e graad eventueel nog mogelijk, op voorwaarde dat je bereid bent om onder begeleiding achterstanden weg te werken. Inhaallessen en extra oefeningen zijn in dat geval wel noodzakelijk!

  • Omwille van hygiënische redenen, vragen we dat elke leerling een persoonlijke stylingkit aankoopt via de school. Hierin zitten o.a. een scharenset en oefenhoofden. 

EN NADIEN?

Op het einde van het tweede leerjaar van de derde graad Haarverzorging BSO ben je klaar voor de arbeidsmarkt en kan je aan de slag in een kapsalon. Je kan eveneens een job vinden in de sector schoonheidsverzorging. Indien je dat wenst, kan je vervolmakingscursussen volgen (make-up, pedicure, lichaamsverzorging). 
De meeste leerlingen in onze school stromen eerst nog door naar het 7de specialisatiejaar Haarstilist om de kansen op de arbeidsmarkt te verhogen.

bottom of page