top of page
meisje%20wereldbol_edited.jpg

DE KLAS IN DE WERELD

boerderijklassen(1).png

L2 BOERDERIJKLASSEN

Elk jaar gaan we met de leerlingen van het 2de leerjaar op boerderijklassen. Deze uitstap duurt 3 dagen. Wij gaan naar een doe-mee-boerderij, hier staat de beleving van de kinderen voorop. Wij willen ervoor zorgen dat de kinderen zoveel mogelijk aspecten van het boerderijleven zelf kunnen ontdekken en ervaren. Ook willen wij hen zoveel mogelijk tijd bij de dieren laten doorbrengen. Dieren voederen, ponyrijden, dieren knuffelen, e.d staan hierbij allemaal op het programma. Wij proberen het buitenleven zo veel mogelijk naar voren te laten komen.

zeeklassen.png

L4: ZEEKLASSEN

Elk jaar weer is de zeeklassen van het 4de leerjaar een onvergetelijke week. De week begint en eindigt met een spannende treinreis. Voor vele kinderen is dit de eerste ervaring met reizen met het openbaar vervoer. Een belangrijke vaardigheid voor later...
 De rest van de dagen zijn gevuld met avontuur, plezier en vele leermomenten. We staan 5 dagen erg dicht bij de natuur, maar ook bij elkaar. We ontdekken onder andere met eigen ogen het verschil tussen eb en vloed. We onderzoeken verschillende strandvondsten en gaan met een metaaldetector op pad. Na een boeiende sessie bij de redders aan zee heeft hun werk geen geheimen meer voor ons. Natuurlijk mogen enkele strandspelen ook niet ontbreken. 
Dit zijn maar enkele van de vele leerrijke momenten tijdens deze vijfdaagse. En dit alles met op de achtergrond het heerlijke geruis van onze eigen Noordzee. 
Kortom, de vele nieuwe ervaringen zijn puur genieten, maar vooral ook echt leren. 

bosklassen.png

L6: BOSKLASSEN

De leerlingen van het 6de leerjaar trekken elk schooljaar naar de Ardennen. Hier ontdekken ze de natuur op een actieve manier. Zo worden er leerwandelingen georganiseerd. Gedurende de hele dag worden onze leerlingen geprikkeld. Op het programma staan veel verschillende uitstappen zoals een bezoekje aan een natuurgebied onder leiding van een gids. We duiken ook de geschiedenis in en nemen een kijkje in een oude burcht. Onze kinderen ontwikkelen ook vaardigheden, zo leren ze onder meer plattegronden en kaarten hanteren. We besteden ook aandacht voor het openluchtleven, bewegingsopvoeding, natuurverkenning en recreatie. Inhouden uit vakken zoals wereldoriëntatie en Nederlands komen dagelijks aan bod. ’s Avonds spelen we samen een spel of nemen we het tegen elkaar op in een quiz. Sociale vaardigheden vormen ook een bouwsteen waar we gedurende de bosklassen erg op inzetten. Tijdens de bosklassen leren leerkrachten en leerlingen mekaar op een heel andere manier kennen. Kinderen worden een stuk zelfstandiger en leren samenwerken en rekening houden met elkaar. 

 

Bosklassen is samen leren, samen leven! Omdat doen leren is!

bottom of page