NATUURWETENSCHAPPEN

2DE GRAAD -  ASO -  DOMEIN STEM

IETS VOOR JOU?

Je hebt een uitgesproken aanleg en interesse voor wetenschappen en wiskunde én je wil een diepgaande algemene theoretische vorming.

Deze algemeen vormende richting creëert extra ruimte en diepgang voor biologie, chemie en fysica.

Aangezien dit een vrij theoretische ASO-richting is, zal je hier geen praktische voorbereiding op een beroep krijgen en is de bedoeling dat je na het 6de jaar gaat verder studeren.   

GOED OM TE WETEN

  • Je kan voor deze studierichting kiezen na elke basisoptie van het 2de leerjaar A. 

  • Je kan deze studierichting combineren met een pakket naar keuze:  Seminarie wetenschappen/Mediawijsheid/Economie, Seminarie Talen/Mediawijsheid/Economie of Seminarie Talen/Chinees.  

WAT NA DE 2DE GRAAD? 

De richting Natuurwetenschappen bereidt je rechtstreeks voor op de volgende studierichtingen in de derde graad: Wetenschappen-wiskunde en Moderne talen-Wetenschappen. Andere ASO-richtingen kunnen ook, maar vereisen dat je je bijwerkt voor de hoofdvakken. Overstappen naar een TSO-richting, zoals Techniek-Wetenschappen, behoort natuurlijk ook steeds tot de mogelijkheden.  

EN NADIEN? 

Deze ASO-studierichting bereidt je in principe niet voor op de arbeidsmarkt maar richt zich op de doorstroom naar hoger onderwijs. 
Ook verder studeren in zuiver wiskundig-wetenschappelijke richtingen behoort na het afstuderen tot de mogelijkheden.
De meest logische vervolgopleidingen situeren zich in de meer wetenschappelijk georiënteerde richtingen van zowel hoger professioneel als universitair onderwijs, zoals bijvoorbeeld geneeskunde of ingenieurswetenschappen, maar andere vervolgopleidingen zijn zeker ook mogelijk.

Contact opnemen

+32 11 34 11 49

Adres

Atheneumstraat 2

3970 Leopoldsburg

©2020 door Campus FLX. Met trots gemaakt door Madam Online