top of page

LATIJN

!Deze lestabel  is onder voorbehoud van kleine wijzigingen!

Met Latijn kan je alle kanten op... maar hoe zit dat dan precies? Wat staat er zoal op het programma in de 2de en 3de graad? Ontdek het HIER

*FLX-UUR: Hierbij staan twee of meer leraren met expertisen in verschillende vakgebieden samen voor de klas.

**2x per jaar wordt er een vakoverschrijdende projectweek georganiseerd.

***Elke leerling breidt zijn/haar basisvorming uit met een
FLX-pakket van 1u.

****iWork: zelfregulerend leren volgens het wetenschappelijk model van Zimmerman.

*****Elke leerling breidt zijn/haar basisvorming uit met een
optiepakket van 2u.

GOED OM TE WETEN

  • Je kan voor deze studierichting kiezen na elke basisoptie van het 2de leerjaar A. Indien je niet voor de basisoptie Latijn koos in de 1ste graad, zal je voor dit vak wel een inhaalbeweging moeten maken. 

  • Je kan deze studierichting combineren met een FLX- pakket naar keuze:  Extra wetenschappen - Wiskunde Seminarie Talen - Economie. 

IETS VOOR JOU?

Ben je iemand die graag studeert en een ruime interesse heeft? Vond je Latijn in de eerste graad een leuk vak? Hou je van geschiedkundige en mythologische verhalen en ben je geïnteresseerd in de grondslagen van onze samenleving? Ben je geboeid door oude en nieuwe talen en de cultuur waaruit ze stammen? Zegt de wereld van de Romeinen je wel wat?

En ben je niet vies van een uitdaging?

Dan is deze studierichting voor jou de ideale keuze!

WAT NA DE 2DE GRAAD? 

Koos je voor het pakket met extra wetenschappen en wiskunde, dan is de meest logische vervolgopleiding in de 3de graad Latijn-wetenschappen of Latijn-wiskunde. Koos je voor een pakket met moderne talen, dan stroom je logischerwijze door naar Latijn-Moderne Talen. Andere Doorstroom-richtingen (ASO) kunnen uiteraard ook, maar vereisen dat je je bijwerkt voor de hoofdvakken. Overstappen naar een dubbele finaliteit-richting (TSO) behoort natuurlijk ook steeds tot de mogelijkheden.  

EN NADIEN? 

Deze Doorstroom-studierichting bereidt je in principe niet voor op de arbeidsmarkt maar richt zich op de doorstroom naar hoger onderwijs aan een universiteit of hogeschool.  
Ook verder studeren in zuiver wiskundig-wetenschappelijke richtingen behoort na het afstuderen tot de mogelijkheden.
Afhankelijk van de keuze voor een combinatie met wiskunde, wetenschappen of moderne talen situeren de meest logische vervolgopleidingen zich ofwel in de meer wetenschappelijk georiënteerde richtingen van zowel hoger professioneel als universitair onderwijs (bv. Geneeskunde) of in andere, meer algemene vervolgopleidingen, zoals Rechten, Psychologie, Politieke en Sociale Wetenschappen enz... Andere vervolgstudies zijn zeker ook mogelijk. 

Kies je voor Latijn, dan hou je een brede waaier aan opties open. Leerlingen die Latijn volgden, scoren nog steeds zeer goed in hun vervolgstudies.

bottom of page