top of page

BASISOPTIE: MAATSCHAPPIJ & WELZIJN

1STE GRAAD -  A - 2de leerjaar

GOED OM TE WETEN

  • Je kan de de FLX-basisoptie 2A Maatschappij & Welzijn kiezen als je 1A met succes hebt afgerond. Opgelet: ook in 2B kan je kiezen voor de FLX-basisoptie Maatschappij & Welzijn. Voor deze leerlingen heeft deze basisoptie echter een andere inhoud, die meer gericht is op de praktijk! 

  • Ongeacht welke FLX-basisoptie je kiest in 2A, heb je steeds hetzelfde pakket basisvorming. Enkel de 5u in de basisoptie zijn voor elke keuze anders ingevuld.

  • Na het succesvol afronden van 2A met FLX-basisoptie Maatschappij & Welzijn kan je naar elke gewenste richting in de 2de graad, maar Latijn-wiskunde, Latijn-moderne talen, Grieks-Latijn of Grieks-wiskunde zullen een extra inspanning van je vragen. Ook alle andere opties in ASO of TSO zijn mogelijk! 

IETS VOOR JOU?

 In 2A FLX-basisoptie Maatschappij & Welzijn krijg je een goede algemene voorbereiding. 

Je krijgt - bovenop het pakket in de basisvorming - nog een extra pakket van 5u.

Hierbij staan ervaringsgericht leren, talenten ontdekken en plezier centraal. Uitgangspunt in deze basisoptie is de mens(elijke natuur). 

  • Ben jij sociaal en wil je je sociale vaardigheden verder ontwikkelen?

  • Ben je geïnteresseerd in alles wat met de ‘mens en zijn milieu’ te maken heeft?

  • Heb je een wetenschappelijke of misschien eerder technische aanleg?

  • Wil je je eigen gedrag en dat van je medemensen onder de loep nemen?(bv. Hoe komt het dat mensen plots wc-papier hamsteren tijdens de corona-crisis?)

Dan is de basisoptie Maatschappij & Welzijn je op het lijf geschreven!  

EN NADIEN?

Je wordt uitstekend voorbereid op de 2de graad, want je kan hierna nog élke mogelijke richting uit. Ben je helemaal weg van vakken die met de mens te maken hebben? Dan kan je ook in de 2de graad kiezen voor de studierichting TSO Maatschappij & Welzijn. 

Enkel voor een richting met Latijn en/of Grieks zal je een inhaalbeweging moeten maken, maar in principe is élke keuze mogelijk in ASO, TSO en BSO. 

bottom of page