top of page

BASISOPTIE: KLASSIEKE TALEN

1STE GRAAD -  A - 2de leerjaar

GOED OM TE WETEN

  • Je kan de de FLX-basisoptie Klassieke talen kiezen als je 1A met succes hebt afgerond. 

  • Ongeacht welke FLX-basisoptie je kiest, heb je steeds hetzelfde pakket basisvorming. Enkel de 5u in de basisoptie zijn voor elke keuze anders ingevuld.

  • Na het succesvol afronden van 2A met FLX-basisoptie Klassieke talen kan je naar elke gewenste richting in de 2de graad, dus ook Latijn-wiskunde, Latijn-moderne talen, Grieks-Latijn of Grieks-wiskunde. Ook alle andere opties in ASO of TSO zijn mogelijk! 

Waarom is Latijn leren geen tijdverspilling? Hier alvast de mening van prof. dr. Christian Laes (Universiteit Antwerpen)

IETS VOOR JOU?

 In 2A FLX-basisoptie Klassieke Talen krijg je een goede algemene voorbereiding. 

Met klassieke talen bedoelen we niet enkel Latijn, hoewel de studie van deze taal wel de hoofdbrok zal uitmaken van deze richting. Je krijgt daarnaast ook zo'n 30u Grieks voorgeschoteld, om je helemaal onder te dompelen in de antieke wereld van Grieken, Romeinen, gladiatoren, goden en helden, amfitheaters, mythen enz... Je leert niet enkel over al deze culturele aspecten, je verdiept je ook in de talen zelf die aan de basis lagen van de westerse beschaving en een grote invloed hebben uitgeoefend op heel wat Europese talen (en culturen) vandaag. 

Ook in deze lessen gaan we ervaringsgericht aan de slag en staan plezier en ontdekkend leren helemaal centraal. Deze FLX-basisoptie is zeker niet voor doetjes. Durf jij het aan om hiervoor te kiezen? 

EN NADIEN?

Je wordt uitstekend voorbereid op de 2de graad, want je kan hierna nog élke mogelijke richting uit. 

Als je nog niet genoeg hebt van Latijn of Grieks (of je wil nog geen definitieve keuze maken en nog alle opties openhouden), kan je kiezen om je verder te bekwamen in (een combinatie van) deze talen, maar elke andere richting is uiteraard ook nog steeds mogelijk. 

Leerlingen die kiezen voor een klassieke taal, scoren nog steeds prima in het hoger onderwijs! 

Klik HIER voor betrouwbaar cijfermateriaal hierover. 

bottom of page