top of page

EERSTE GRAAD

1ste leerjaar B

Wil je graag meer weten over wat we bedoelen met techniek? Klik dan HIER.  

GOED OM TE WETEN

  • Na het basisonderwijs volgt de grote stap naar het secundair onderwijs.

  • Wat ga je nu kiezen?
    Soms is het moeilijk om je weg te vinden in het doolhof van klassen en studierichtingen. We zetten hier even op een rijtje wat je zoal kan verwachten.

NIET GESLAAGD OF ENKEL EEN GETUIGSCHRIFT?

In het secundair onderwijs start elke leerling in het eerste leerjaar van de eerste graad.

Dat kan zowel in de A-stroom als in de B-stroom zijn. Kreeg je in het 6de leerjaar van de basisschool een attest, maar geen getuigschrift? Of heb je een jaartje gedubbeld en wil je vanaf het 5de leerjaar doorstromen naar het secundair onderwijs?

Dan kan je nog wat extra ondersteuning gebruiken en kan je in 1B starten.

 

In 1B heb je 32u per week les en richten we ons voornamelijk op de praktijkvakken. Je zal ook een uurtje per week coaching krijgen.

Tijdens dit uur gaan we op zoek naar de noden en talenten die leven in de klas.

Na het 2de jaar B-stroom, stroom je in principe door naar een richting in de arbeidsmark-finaliteit in de 2de graad en word je goed voorbereid op een verdere loopbaan op de arbeidsmarkt.

 

Leren leren?

 

Hoe maak je een goede samenvatting? En hoe leer ik nu precies het best die Franse woordjes? Wat is een mindmap? En plannen, waarom is het zo moeilijk om me daaraan te houden? Wat is een growth/fixed mindset en hoe kan dit mij helpen om beter te studeren?

Op deze en andere vragen krijg je een antwoord tijdens de lessen 'Leren Leren'.

Er wordt ook tijdens deze lessen aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en leertempo, want niet iedereen leert even snel of op dezelfde manier. Zelfregulerend leren, daar gaan we voor!

STEaM?

STEaM staat voor Science, Technologie, Engineering, Arts & Mathematics. Meer concreet gaat het dan over de vakken Wiskunde, Natuurwetenschappen, Techniek, Aardrijkskunde, ICT en Creatieve vorming. In het eerste jaar werken de leraren van deze vakken samen in een cluster. Dat betekent dat ze niet in hokjes denken, maar over de vakken heen. De ene keer is er samenwerking tussen Techniek en Wiskunde, de andere keer misschien tussen Aardrijkskunde en Natuurwetenschappen. Zo maken we de leerstof levensecht en blijft deze beter hangen.

STUDIEKAMP

Alle nieuwe leerlingen uit 1A en 1B gaan samen in het begin van het schooljaar (2de of 3de week van september) op studiekamp in Nederland. Gedurende 3 dagen en 2 nachten krijg je les in studiemethode, doen we heel veel aan sport, gaan we zwemmen, houden we een groot avondspel, zingen we de longen uit ons lijf en maken we vooral veel vrienden, want plezier maken en je goed voelen staat die week nog meer centraal dan anders!

Op onze Facebookpagina vind je dan ook heel wat verslagen en foto’s van de verschillende activiteiten terug.

bottom of page