top of page

WELLNESS & BEAUTY

3DE GRAAD -  TSO -  DOMEIN HAIR & BEAUTY

DERDEGRAAD_TSO_WB.png

GOED OM TE WETEN

  • Leerlingen stappen meestal in na de tweede graad TSO Wellness & Lifestyle: Bio-esthetiek

  • Ook als je een andere richting volgde in de tweede graad ASO en TSO (of je bent in het bezit van het getuigschrift of diploma van de derde graad BSO), is de instap in de derde graad TSO Wellness & Beauty eventueel nog mogelijk, op voorwaarde dat je bereid bent om onder begeleiding je achterstand weg te werken. 

  • In deze studierichting leer je als onderdeel van een brede vorming álle facetten van de schoonheidsverzorging kennen.

IETS VOOR JOU?

Als je creatief wil werken, handig bent en je liefde voor schoonheid wil uiten, is deze afdeling jou echt op het lijf geschreven. Klik even HIER om kennis te maken met wat deze richting zoal inhoudt. 
Je leert de huid te onderzoeken in functie van schoonheidsbehandelingen en leert voor elke klant een behandelingsplan opmaken.

Je leert schoonheidsbehandelingen en make-up uitvoeren op maat van de klant en met aandacht voor hygiëne. Je leert apparaten gebruiken en inschakelen bij verzorgingen.

Om schoonheidsbehandelingen deskundig te kunnen uitvoeren, verwerf je kennis van de anatomie van het menselijk lichaam maar ook kennis rond samenstelling en werking van schoonheidsproducten. 
Je leert de mogelijkheden en beperkingen kennen van schoonheidsproducten, behandelingen en apparaten en leert kritisch omgaan met reclame hieromtrent. 
Via reële praktijksituaties in de school maar ook via stage leer je de diverse schoonheidsverzorgingen toepassen voor het gelaat, het lichaam, de handen en de voeten. 
Je leert op een correcte manier omgaan met klanten en hen informatie en advies geven rond schoonheidsbehandelingen en het gebruik van schoonheidsproducten door een écht schoonheidssalon te runnen. Je hebt interesse voor de wereld van de schoonheidsverzorging en je wil op maat van de klant een passende schoonheidsbehandeling uitvoeren. 

EN NADIEN?

Je studeert af als schoonheidsspecialist(e) met heel wat praktijkervaring. Als je op basis van dit diploma rechtstreeks naar de arbeidsmarkt wil doorstromen, dan kan dat dus perfect. Je voldoet immers aan de kwalificatievereisten om je als zelfstandige of als werknemer in de schoonheidssector te vestigen.

 

Omdat wij deze studierichting op onze campus aanbieden op TSO-niveau, kan verder studeren ook in richtingen van hetzelfde studiegebied, zoals een Se-n-Se Esthetische lichaamsverzorging of Cosmetica. Een professionele bachelor als Gezondheidszorg, Vitaliteits- en wellbeingsmanagement of een educatieve bachelor behoort ook tot de mogelijkheden.

Andere richtingen zijn ook mogelijk, al moet je hierbij wel rekening houden dat je je mogelijk zal moeten bijwerken voor de wetenschappelijke vakken.   

bottom of page