top of page

WELLNESS & LIFESTYLE

(BIO-ESTHETIEK - SCHOONHEIDSVERZORGING)

WELLNESS&LIFESTYLE-DUBBELEFIN.png

GOED OM TE WETEN

  • Je kan voor deze studierichting kiezen na elke basisoptie van het 2de leerjaar A. De leerlingen die al kozen voor de basisoptie Maatschappij & Welzijn in de A-stroom van de 1ste graad, hebben al kennis gemaakt met enkele facetten van deze richting. 

  • In deze richting zit het vak fysieke en mentale gezondheid vast in het lessenrooster. Je kan immers niet voor anderen zorgen, als je niet eerst voor jezelf zorgt. In dit vak leer je omgaan met stress en spanning, ademhalingstechnieken en op een positieve manier kijken naar jezelf en anderen. 

IETS VOOR JOU?

Als je creatief wil werken, handig bent en je liefde voor schoonheid wil uiten, is deze afdeling echt iets voor jou.

Wil je even kennismaken met alle aspecten van deze toffe opleiding, klik dan zeker even HIER.

Je leert de mogelijkheden en beperkingen van verzorgingsproducten kennen en kritisch omgaan met reclame. Je leert materialen en apparaten hygiënisch en veilig gebruiken. Zo kan je schoonheidsbehandelingen verantwoord uitvoeren. 
Aangezien je in contact komt met klanten en modellen, zijn sociale vaardigheden erg belangrijk.
Je leert de praktijk van gelaatsverzorging, make-up, lichaamsverzorging, hand- en voetverzorging. 
Je leert de wetenschappelijke basis in de vakken biologie en chemie. Je leert de vaktheoretische basis in de vakken toegepaste biologie (fysiologie & anatomie), Wellness en Lifestyle.

WAT NA DE 2DE GRAAD? 

Na het behalen van het oriënteringsattest A stroom je door naar de derde graad TSO Wellness & Beauty: Schoonheidsverzorging. Hoewel algemene vorming erg belangrijk blijft, ligt de klemtoon toch op de praktijk. 

Dan staat ook het runnen van een écht schoonheidssalon, stage en een eindwerk (GIP) op het programma. 

EN NADIEN? 

Je studeert af als schoonheidsspecialist(e) met heel wat praktijkervaring. Als je op basis van dit diploma rechtstreeks naar de arbeidsmarkt wil doorstromen, dan kan dat dus perfect. Je voldoet immers aan de kwalificatievereisten om je als zelfstandige of als werknemer in de schoonheidssector te vestigen. 


Verder studeren kan ook in de richtingen van hetzelfde studiegebied, zoals een Se-n-Se Esthetische Lichaamsverzorging of Cosmetica. Een professionele bachelor als Vitaliteits- en Wellbeingsmanagement of een Educatieve Bacheloropleiding behoren ook tot de mogelijkheden. Met dit diploma zou je je ook verder kunnen bekwamen in make-up voor tv- en theaterwerk. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

 

Andere richtingen zijn ook mogelijk, al moet je hierbij wel rekening houden dat je je mogelijk zal moeten bijwerken voor de wetenschappelijke vakken.   

bottom of page