EERSTE GRAAD

Wil je graag meer weten over wat we bedoelen met STEaM? Klik dan HIER.  

Wil je graag meer weten over wat we bedoelen met techniek? Klik dan HIER.  

1A1B.PNG

GOED OM TE WETEN

  • Na het basisonderwijs volgt de grote stap naar het secundair onderwijs.

  • Wat ga je nu kiezen?
    Soms is het moeilijk om je weg te vinden in het doolhof van klassen en studierichtingen. We zetten hier even op een rijtje wat je zoal kan verwachten.

GESLAAGD IN HET 6DE LEERJAAR?

Ben je geslaagd in het 6de leerjaar van de basisschool? Dan ga je naar 1A
Voor alle leerlingen is het basispakket in 1A hetzelfde: 27 uur per week.

Anders dan in het zesde leerjaar worden de vakken gegeven door verschillende vakleraren. Soms staan ze alleen, soms met 2 en soms met een team voor de klas. Want om voor jou onderwijs op maat te kunnen bieden, zetten we ook de leraren in op hun talent.  
We vinden ook de samenhang tussen de vakken belangrijk. Daarom werken we zoveel mogelijk met vakkenclusters en ‘vlinderleraren’, die binnen de andere vakken komen ondersteunen. Connectiviteit zien we dus heel breed: tussen leerlingen, tussen vakken, tussen leerlingen én leraren... en dat in alle mogelijke combinaties! 
Daarnaast is er ook nog iWork voorzien: ‘Onderzoeksvaardigheden/ Leren leren’ en ‘Remediëring/Verdieping’ binnen de cluster STEaM, TAAL of ICT/MEDIA. Tijdens deze lessen leer je om zelf te bepalen waar je goed in bent en extra uitdaging aankan of waar je nog extra ondersteuning bij kan gebruiken. 
Daarnaast kies je zelf nog 2u uit het keuzegedeelte:  

  • 2 uur Klassieke talen als je wil uitproberen of Latijn/Grieks iets voor jou is. Je maakt kennis met de Grieks-Romeinse cultuur en taal en duikt in de wondere wereld van de oudheid. Wees gerust, ook als dit je niét zou liggen, kan je zeker doorstromen naar één van de andere basisopties. Je keuze in de eerste graad legt immers geen beperking op naar het vervolg in je verdere studieloopbaan. Neem zeker ook even een kijkje bij de basisoptie Klassieke Talen van 2A en maak alvast kennis met jouw leerkracht Latijn. 

OF

  • 2 uur (Onderzoek en Ontwikkeling): tijdens deze lessen ga je op onderzoek uit in vier verschillende modules die telkens op iets anders focussen.Je ontwikkelt een eigen  land, je neemt je persoonlijkheid onder de loep, je focust op je (social) mediagedrag en je voert een natuurwetenschappelijk onderzoek uit.  Klik HIER als je hier graag alles over wil weten. 

GEEN GETUIGSCHRIFT NA HET 6DE LEERJAAR?

Behaalde je geen getuigschrift na het 6de leerjaar? Of je hebt een jaartje gedubbeld en je wilt vanaf het 5de leerjaar doorstromen naar het secundair onderwijs? Of theorie is gewoon minder jouw ding en je staat liever met 2 voeten in de praktijk?

Dan kan je wellicht nog extra hulp gebruiken en kan je in 1B starten. Indien je geslaagd bent in 1B kan je volgend schooljaar naar opstromen naar 1A of doorstromen naar 2B.

In 1B heb je 32 uur per week les en richten we ons voornamelijk op de praktijkvakken. Na het 2de jaar B-stroom, stroom je in principe door naar BSO in de 2de graad. 

STUDIEKAMP

Alle nieuwe leerlingen uit 1A en 1B gaan samen in het begin van het schooljaar (2de of 3de week van september) op studiekamp in Nederland. Gedurende 3 dagen en 2 nachten krijg je les in studiemethode, doen we heel veel aan sport, gaan we zwemmen, houden we een groot avondspel, zingen we de longen uit ons lijf en maken we vooral veel vrienden, want plezier maken en je goed voelen staat die week nog meer centraal dan anders!

Op onze Facebookpagina vind je dan ook heel wat verslagen en foto’s van de verschillende activiteiten terug.